Informatieavonden Zonnemaatje in Haaren en Helvoirt

De actie Zonnemaatje loopt fantastisch. Al meer dan de helft van de beschikbare 2.000 certificaten zijn gereserveerd. We ontvangen nog steeds veel vragen, vandaar dat we een tweetal informatieavonden houden in Helvoirt (29 januari) en Haaren (20 februari).

Zonnemaatje: wat is dat ook weer?

Duurzame Energie Haaren (DEH) gaat bij de rioolwaterzuivering van Waterschap De Dommel 2000 zonnepanelen plaatsen. Elk certificaat geeft recht op de energieproductie van 1 zonnepaneel. Begin december 2018 is de werving gestart. We zitten nu al op meer dan 1200 gereserveerde certificaten door 87 huishoudens. Gemiddeld dus zo’n 15 certificaten.

Hoe werkt het?

Je koopt voor €300 een certificaat. Dat levert je zo’n 235 kWh op per jaar. Je verdient de investering gedurende 15 jaar terug via teruggave van de energiebelasting die je aan het energiebedrijf betaald hebt. Daarbovenop ontvang je via de coöperatie ook nog de netto-opbrengst van de geproduceerde stroom. Dat levert je uiteindelijk na 15 jaar een rendement op van 3-5 %. En ook belangrijk: je zorgt ervoor dat er echt duurzame groene zonnestroom in Nederland opgewekt wordt.

Meer weten?

We kunnen ons voorstellen dat je nog meer vragen hebt. Vandaar dat we een tweetal informatie- avonden houden:

Dinsdag 29 januari in Helvoirt: locatie HelvoirThuis. Aanvang 20 u.

Woensdag 20 februari in Haaren: locatie café ’t Gemak. Aanvang 20 u.

Wil je nu alvast meer weten of direct zonnepanelen reserveren?

Kijk op: https://deh-energie.nl/zonnemaatje/

Stuur je vraag naar: zonnemaatje@deh-energie.nl

Bel met: 06 – 22123917 (Tiny Vermeer)